ΑΡΘΡΑ

Τι είναι η ασύρματη φόρτιση;

Οι ασύρματοι φορτιστές χρησιμοποιούν κατά κανόνα τον μαγνητισμό για να μεταφέρουν την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό επιτυγχάνεται με δυο τρόπους.

Μαγνητική επαγωγή

Η ασύρματη φόρτιση λειτουργεί με μεταφορά ενέργειας. Δημιουργώντας ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μέσω του οποίου πραγματοποιείται η επαγωγή, που γίνεται ανάμεσα στο φορτιστή και σε έναν δέκτη που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κινητού.

Το ρεύμα μεταφέρεται από την πρίζα μέσω του καλωδίου στον ασύρματο φορτιστή, ο οποίος δημιουργεί ένα εναλλασσόμενο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Η μαγνητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ρεύμα από το αντίστοιχο πηνίο του κινητού που ακουμπάει στον ασύρματο φορτιστή, και έτσι τροφοδοτείται η μπαταρία.

Μαγνητικός συντονισμός

Με τον μαγνητικό συντονισμό η συσκευή μπορεί να βρίσκεται ακόμα και 45 χιλιοστά μακριά από την επιφάνεια του ασύρματου φορτιστή αντί να ακουμπάει και έτσι να πραγματοποιείται η ασύρματη φόρτιση. 

Επιπλέον ο μαγνητικός συντονισμός μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε πολλαπλές φορητές συσκευές σε μία μόνο βάση φόρτισης και να τις φορτίσουμε όλες μαζί ταυτόχρονα.

Ασύρματη φόρτιση με Qi τεχνολογία

Η Qi τεχνολογία είναι το βασικότερο πρότυπο ασύρματης φόρτισης και υποστηρίζει την μαγνητική επαγωγή αλλά και τον μαγνητικό συντονισμό.

Οι ασύρματοι φορτιστές υποστηρίζουν τη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης Qi και αποτελούν την ιδανική λύση για την φόρτιση των κινητών στο σπίτι αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους. Εξοικονομούν χώρο από μπερδεμένα καλώδια των συμβατικών φορτιστών αλλά και υποστηρίζουν το διακοσμητικό στυλ του χώρου σας.

Πλέον τα κινητά τηλέφωνα και οι κινητές συσκευές φορτίζονται σε μικρότερο χρονικό διάστημα με ασύρματη εξελιγμένη τεχνολογία και χωρίς καλώδια.

Τα οφέλη από την ασύρματη φόρτιση

Σε μια κοινωνία που όλο και αναβαθμίζεται τεχνολογικά, η ασύρματη φόρτιση ήρθε για να μας λύσει τα χέρια και να μας παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες.

  • Ταχύτερη φόρτιση
  • Υψηλότερη ισχύ
  • Εξοικονόμηση χρόνου (σύνδεση, αποσύνδεση κλπ)
  • Χρησιμοποίηση κινητού κατά τη διάρκεια της φόρτισης
  • Μείωση χρήσης καλωδίων τα οποία πλέον δεν χρειάζεται να έχουμε μαζί μας
  • Ασφαλέστερος τρόπος μεταφοράς ενέργειας στο κινητό
  • Δεν αλλοιώνει την θύρα φόρτισης του κινητού, με αποτέλεσμα την αύξηση ζωής του κινητού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *